Κλίκ για μεγένθυση αφίσας
                                for English  Ο Δήμος Θέρμου Τριχωνίδος και η Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου σας καλωσορίζουν στο Εργαστήριο Κλασικού Τραγουδιού με τον Ζάχο Τερζάκη .

Ο Ζάχος Τερζάκης, διεθνούς φήμης τενόρος και σκηνοθέτης όπερας, με περισσότερες από 2.000 εμφανίσεις στο ενεργητικό του, είναι καθηγητής φωνητικής και μελοδραματικής στο Αμερικανικό Κολλέγιο DEREE, στο Ωδείο-Κέντρο Τεχνών ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, και στα Ωδεία Μείζων και Παναρμόνιο. Θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την ανεκτίμητη εμπειρία των 40 χρόνων διεθνούς καριέρας του.

Στη διάρκεια των μαθημάτων καθώς και στην τελική συναυλία, τους συμμετέχοντες θα συνοδεύει στο πιάνο η πιανίστα Αμαλία Σαγώνα (Διδάκτωρ του Ohio State University, U.S.A.).

     
Ζάχος Τερζάκης                                       Αμαλία Σαγώνα


Όλα τα μαθήματα του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου στην κωμόπολη του Θέρμου, ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους και μια περιοχή-σύμβολο για την Ελλάδα καθώς το Αρχαίο Θέρμο υπήρξε η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της πρώτης μορφής ομοσπονδιακού δημοκρατικού πολιτεύματος στον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να τραγουδήσουν μαζί με τον κ. Τερζάκη στην τελική συναυλία που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου, καθώς επίσης και να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της ιστορίας, της παράδοσης, και της ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Θα απονεμηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής στο Εργαστήριο.


Το Eργαστήριο στα διεθνή πρότυπα "Masterclass", αφορά διπλωματούχους μονωδίας κλασικού τραγουδιού καθώς και μαθητές Ανωτέρας αναγνωρισμένων Ωδείων.
Το Eργαστήριο μπορεί επίσης να παρακολουθήσει σαν ακροατής οποισδήποτε ενδιαφερόμενος.

Το κόστος εγγραφής για όλα τα μαθήματα και για όλες τις ημέρες θα είναι στη συμβολική τιμή των
  • 50 ευρώ για ενεργό συμμετοχή ή
  • 20 ευρώ μόνο για την παρακολούθηση.Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να ενημερώσουν για το ρεπερτόριο που θα τραγουδήσουν.

Θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν βιντεοκάμερες ή συσκευές ηχογραφήσεων, αλλά και κάποιος χώρος αποθήκευσης (στικάκι flash), για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να κρατήσουν το μάθημά τους ηχογραφημένο ή βιντεοσκοπημένο.

Δηλώσεις συμμετοχής:       thermo@akropolisart.com

Επικοινωνία:      zachos@terzakis.com     Τηλ: 6945 075 471
amalia.sagona@gmail.com


Παρέχεται η δυνατότητα στέγασης στο νεόχτιστο ξενοδοχείο "Θέρμιος Απόλλων" με πανοραμική θέα της γραφικής κωμόπολης του Θέρμου, με εστιατόριο και δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, σε προνομιακή τιμή για τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο:
  • 20 Ευρώ η διανυκτέρευση σε διπλό δωμάτιο με πρωινό.
  • 30 Ευρώ η διανυκτέρευση σε διπλό δωμάτιο με πρωινό και ένα γεύμα.
Πληροφορίες: www.apollonhotel.grΠαρακαλώ συμπηρώστε τη φόρμα ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Όνομα: 
Επώνυμο: 
Διεύθυνση: 
Πόλις:
Ταχ.Τομέας:
Έίδος φωνής:
Επιλογή από Άριες και Lieder για μελέτη:
1.
2.
3.
4.
5.
Τηλέφωνο-1:

Τηλέφωνο-2:

Email:
Επιυθμώ την παραμονή μου: 
Σε διπλό δωμάτιο με πρωινό (20 € την ημέρα)
Σε διπλό δωμάτιο με πρωινό και 1 γεύμα (30 € την ημέρα)
                               Click για το αρχείο ΠΡΟΣΒΑΣΗ.pdf

Διαδρομή Αντίρριο-Θέρμο: 40 χιλιόμετρα (μία ώρα ταξίδι)
Μετά τη γέφυρα Ριου - Αντιρρίου στα 200 μέτρα στρίβετε δεξια προς Ναύπακτο.
Λίγο έξω απ΄ τη Ναύπακτο, πηγαίνετε ευθεία, ακολουθώντας την παρακαμπτήριο της Ναυπάκτου και στα 2 χιλιόμετρα, στρίβετε δεξιά προς Θέρμο (υπάρχει ενδεικτική πινακίδα).
Το πρώτο χωριουδάκι που συναντά κανείς είναι τα Πιτσιναίϊκα, και περνάτε απ΄ έξω.
Συνεχίζετε πάντα προς Θέρμο και φθάνετε στη σιδερένια γέφυρα Μπανιά.
Στα 100 μέτρα μετά πηγαίνετε αριστερά και συνεχίζετε.
Φθάνετε στο Χωριό Δουναίϊκα και στρίβετε δεξιά προς Ανάληψη.
Φθάνετε στο χωριό Καλούδι και συνεχίζετε ευθεία φθάνοντας στην Ανάληψη.
Συνεχίζετε και φθάνετε στο Πετροχώρι.
Έξω απ΄ το Πετροχώρι, στρίβετε δεξιά και στα 4 χιλιόμετρα είναι το Θέρμο.
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

                    Click για το αρχείο ΔΙΑΔΡΟΜΗ.pdf   με χάρτη


Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους που περιλαμβάνει σημαντικές παραλίμνιες πεδινές εκτάσεις, καθώς και ευρεία ημιορεινή και ορεινή περιοχή, η οποία εκτείνεται ως τις παρυφές του Ανατολικού Παναιτωλικού και τη διαρρέουν ο Εύηνος και οι παραποτάμοί του Φειδάκια και Γιδομαντρίτης.

Διαθέτει ποικιλία από διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα, πράγμα που αν συνδυαστεί με το πλήθος των μικρών και μεγάλων οικισμών που απαρτίζουν τον Δήμο, οι οποίοι ανέρχονται συνολικά στους 59 και διαθέτουν ποικιλία χαρακτηριστικών, καθιστά την περιοχή ιδανικό προορισμό για την κάλυψη πολλαπλών ενδιαφερόντων των επισκεπτών.

Ακόμη, ο Δήμος Θέρμου διαθέτει ασυνήθιστα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς εδώ υπήρξε η πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας (της πρώτης μορφής ομοσπονδιακού δημοκρατιkού πολιτεύματος στον κόσμο), αυτός εδώ είναι ο γενέθλιος τόπος του Κοσμά του Αιτωλού και τόσων άλλων δασκάλων του γένους, εδώ υπάρχει ένα πλήθος βυζαντινών μνημείων.

Η γραφική κωμόπολη του Θέρμου (έδρα του Δήμου, με πληθυσμό 2.266 κατοίκους) είναι χτισμένη Β/Α της λίμνης Τριχωνίδα σε υψόμετρο 360 μέτρων. Αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτιστικό κέντρο μιας ευρείας περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας αλλά και της Ναυπακτίας και της Ευρυτανίας. Διαθέτει όλες τις απαιτούμενες αστικές λειτουργίες, στεγάζει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, έχει σχολεία όλων των βαθμίδων, Κέντρο Υγείας, Τράπεζες - Εθνική και Πειραιώς -, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και πλήθος άλλων, αποτελώντας την κωμόπολη - αγορά για μια ευρεία περιοχή του Νομού.

Τα απείρου κάλλους φυσικά τοπία, τα αιωνόβια πλατάνια, τα άφθονα νερά, οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι και τα λιθόκτιστα κτίρια, σπάνια δείγματα της νεότερης αρχιτεκτονικής, εντυπωσιάζουν απροσδόκητα τον επισκέπτη.
Η διαμονή στο Θέρμο μπορεί να συνδυαστεί με ένα πλήθος μονοήμερων εκδρομών, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως ορμητήριο για τη γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή.


  Πόλη-Διαμερίσματα
  Ιστορία
  Λίμνες
  Προστατευόμενη Ζώνη
  Ιαματικές Πηγές
  Υπαίθριοι Χώροι
  Πηγές
  Γέφυρες
  Εκδηλώσεις
  Αθλητισμός
  Εκπαίδευση

  Αρχαιολογικός Χώρος/Μουσείο Θέρμου -Videoclip
  Αρχαιολογικός Χώρος/Μουσείο Θέρμου A
  Αρχαιολογικός Χώρος/Μουσείο Θέρμου B
  Βυζαντινά - Μεταβυζαντινά μνημεία
  Νεώτερα εκκλησιαστικά μνημεία

  Διαμονή
  Διασκέδαση
  Δημόσιες Υπηρεσίες
  Νοσοκομεία - Ιατροί - Φαρμακεία
  Χρήσιμα τηλέφωνα
  ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο

  Φωτογραφίες Α

  Φωτογραφίες Β
   


for English  
    thermo@akropolisart.com